Bio Limousin Boerenbeef

Iets over jezelf

Sinds november 2018 zorgen wij, Jaap en Elvira van Maanen, met veel liefde en aandacht voor onze runderen. Samen met onze drie kinderen, Stijn en Lise en Anna, wonen en werken wij op boerderij ‘de Hooge Stoep’. Midden tussen de vele natuurgebieden die Drenthe rijk is. Ons vee bestaat uit Limousin runderen: zoogkoeien (moeders), de bijbehorende kalfjes (het kroost), de pinken (ook wel ‘de jeugd’ genoemd) en onze ossen (‘mannen zonder ballen’).

Iets over je product

Limousinrunderen kunnen op een eenvoudig rantsoen een uitstekend stukje vlees produceren, mits ze daar ruim de tijd voor hebben. Onze runderen worden volledig grasgevoerd. ’s Zomers grazen ze hun saladebuffet zelf bij elkaar in de kruidenrijke graslanden. Ook in de winter bestaat hun rantsoen grotendeels uit hooi dat gewonnen is in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Dit vullen we aan met grasluzerne en voor een enkele diergroep wat grasbrok. Alle voer en ook een groot deel van het strooisel komt van ons eigen land. Dit land wordt uitsluitend bemest met de stromest uit onze eigen stallen en natuurlijk zomers door verse koeienvlaaien. Zo proberen wij de kringloop rondom ons bedrijf zo veel mogelijk te sluiten.

We zijn open over onze bedrijfsvoering  en een ieder is op afspraak welkom voor een rondleiding. Ook is onze boerderijwinkel iedere vrijdagmiddag en zaterdagmorgen geopend voor bezoekers. In deze winkel verkopen we uiteraard het biologische rundervlees van onze runderen  onder onze eigen merknaam ‘BoerenBeef’.  Daarnaast zijn ook een tal van andere producten te krijgen. Denk hierbij aan kaas, eieren, sappen, wijnen, kruiden, varkens- en kippenvlees en (h)eerlijk ijs.  Ook voor cadeaupakketten kun je bij ons terecht. Alle producten zijn biologisch en bijna alles komt uit (Midden) Drenthe.

Jouw visie

Ons bedrijf is biologisch gecertificeerd. We beschikken daarnaast over een EKO keurmerk. Hierbij geef je, bovenop de eisen vanuit (biologische) wet- en regelgeving, aandachtsgebieden aan waarvoor je je extra  inzet. Wij kiezen hierbij voor dierenwelzijn, goed rentmeesterschap en transparantie. Voor ons heel vanzelfsprekende dingen:  we zorgen goed voor ons vee en de natuur, zodat de natuur en ons vee goed voor ons is.  We maaien ons land pas laat (na 15 juni) zodat weidevogels en reekalveren de meeste overlevingskans hebben. Ook bemesten we ons land uitsluitend met een kleine hoeveelheid mest van eigen runderen, om zo de biodiversiteit meer kans te geven. We streven ernaar zelfvoorzienend te zijn.  Zo liggen er zonnepanelen op de daken van onze stallen waardoor we wat elektra betreft zelfvoorzienend zijn.