Bio melkveebedrijf Enting

Iets over jezelf

Ons biologisch melkveebedrijf is al 3 generaties gevestigd aan het Oranjekanaal in Zuidveld en is een echt gezinsbedrijf.  Erik is fulltime boer en Aafke en de kinderen Afina (niet meer thuiswonend),  Jasper en Rob helpen naast hun werk/school ook mee.

Iets over je product

In april 2016 zijn wij begonnen met de omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering en gestopt met het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Daardoor krijgen ook kruiden een kans en dat komt de smaak van de melk ten goede. Melk, die je dagelijks kunt tappen bij onze melktap. De werkwijze is heel eenvoudig. De fles, zelf meenemen of kopen bij de melktap, eronder zetten, geld erin en tappen maar. Een liter dagverse rauwe melk is het resultaat. Heerlijk om zo op te drinken of om mee te koken.

Jouw visie

Kwaliteit gaat bij ons voor kwantiteit. Wij streven dan ook niet naar een maximale melkproductie per koe. Koeien oud laten worden, dat is voor ons belangrijker dan ieder jaar het maximale uit de koeien proberen te halen. Het zorgt voor gezondere koeien en daardoor voor meer werkplezier.

Zodra het kan gaan de koeien in het voorjaar naar buiten. Ze krijgen naast het weidegras ingekuild gras bijgevoerd (geen snijmais). Ook proberen wij jaarlijks hooi te winnen om bij te voeren. In de winter krijgen de koeien alleen ingekuild gras als ruwvoer. Daarnaast krijgen ze aangekocht krachtvoer en grasbrok gemaakt van ons eigen gras.