Blauwe bessen bedrijf Harmsma

Iets over jezelf

Wij zijn Rik en Geppie Harmsma uit Bovensmilde (Drenthe). We hebben het oudste (1923) blauwe bessen bedrijf van Europa, waar wij met veel liefde en plezier werken en wonen, samen met onze 3 kinderen. Sinds september 2007 zijn wij de eigenaren van het blauwe bessen bedrijf. Het bedrijf is 10 ha. groot met alleen blauwe bessen struiken.

Iets over je product

Het pluk seizoen begint in juli en loopt door tot september, eerst wordt er door scholieren met de hand geplukt, daarna gaat Rik er met de plukmachine door. De bessen gaan in kleine doosjes verpakt naar de supermarken in Nederland en Europa, verder wordt er jam, sappen, toetjes enz. van gemaakt, particulieren kunnen bessen en bessen producten bij ons kopen. Er is een kast ingericht met jam, sappen wijn en leuke cadeau’s.

Jouw visie

Van oudsher staan blauwe bessen bekend als de meest gezonde vruchten. Blauwe bessen bevatten een hoge gehalte aan antioxidanten en vitamines daardoor zijn ze bloedzuiverend. Blauwe bessen behoren tot de groep super voedsel en worden steeds populairder.

Dus de moeite waard om dagelijks blauwe bessen te eten. Zomers vers van de struik, ’s winters uit de vriezer als fruitdrink. De saus voor door de yoghurt of gewoon de heerlijke sappen om te drinken.