De Drentse Hoeve

Iets over jezelf

Bijna 20 jaar geleden kregen Albert, Geja, Egbert-Jan en Inge de kans om, net buiten de dorpskern van Wezup, een geheel nieuw melkveebedrijf op te zetten. Dit was het begin van de Drentse Hoeve. Het biologisch boeren sprak Albert en Geja aan en ze hebben de bedrijfsvoering omgegooid van regulier naar biologisch boeren. Zoals gezegd zijn Albert en Geja geïnteresseerd in nieuwe dingen en zien ze veel mogelijkheden. Zo ook bij het overnemen van de, al 100 jaar oude kaasmakerij in Orvelte. Want wat is er mooier dan van je eigen biologische melk, zelf biologische kaas te maken.

Iets over je product

Na jaren kaas te hebben gemaakt in Orvelte hebben Albert en Geja begin 2016 afscheid genomen van de kaasmakerij in Orvelte. Het kaas maken is verplaatst naar de Drentse Hoeve in Wezup. Hier was al de opslag en ook de biologische melk is vlakbij (in de stal ernaast). Uiteraard kunt u de kaas bij de Drentse Hoeve verkrijgen maar ook bij verschillende winkels in Drenthe is deze te verkrijgen. Er zijn vele varianten kaas:  van jong tot oud of gecombineerd met brandnetel, Italiaanse kruiden of met fenegriek kruid (notensmaak). Ook kunt u de kaas, snel en eenvoudig, via onze webwinkel bestellen, klik hier. Zo hoeft u nooit zonder te zitten.

Jouw visie

Het laatste ‘project’ (tot nu toe) van Albert, Geja en Egbert-Jan is de bio-biovergister. Deze is sinds 2016 in bedrijf. Meer weten hierover, klik hier.

Wilt u meer weten over biologisch boeren? Zelf een kijkje nemen in de stallen? Zien hoe een melkrobot werkt? Meer weten over de bio-biovergister? Biologische kaas proeven of deze zelf maken? Kom dan langs bij kijkboerderij de Drentse Hoeve. Dochter Inge heet u hier graag van harte welkom.  Klik hier voor de arrangementen.