Bio Geitenboerderij Hansketien

Iets over jezelf

Geitenboerderij Hansketien (geitenkaas en geitenvlees) wordt sinds juni 2018 verzorgd door Liesbeth Brands-Hospers, Monique Hospers-Brands en Martijn Stam.

Geitenboerderij Hansketien is een geitenboerderij op basis van de principes van biologisch-dynamische landbouw. Een uitgangspunt hierbij is het zoveel mogelijk rekening te houden met het diereigen gedrag.

Iets over je product

Hansketien is een klein (qua aantal dieren) maar breed (van begin tot eindproduct) geitenbedrijf. Alle melk wordt op de boerderij verkaasd. We maken de heerlijke, biologische Grie, een halfzachte kaas volgens het recept van feta. Daarnaast heeft Hansketien een groot aantal geitenvleesproducten, van chevons, geiten van 5-7 mnd. oud zowel vers als ingevroren en ingedroogd.

Jouw visie

We baseren ons op de principes van biologisch-dynamische landbouw. Een uitgangspunt hierbij is het natuurlijk evenwicht niet te verstoren door binnen het bedrijf een eigen ecologische kringloop na te streven. Dit betekent dat gestreefd wordt naar verbouw van eigen voedergewassen die worden bemest door de eigen geitenmest. Voor de verbouw van de gewassen is bijna 30 ha. grond beschikbaar.