Boerderijwinkel Hansehof

Iets over jezelf

Per 1 mrt 2018 hebben Jolanda Burema en Jo Hoogendoorn de leiding overgenomen op de Hansehof van Hans Nijland. Hans heeft de Hansehof 17 jaar geleden  met veel passie en liefde opgezet en vond het tijd om het stokje over te dragen.

Buiten in de wei lopen onze koeien van het ras Hereford. Deze koeien staan bekend om hun karakteristieke kop en sociale karakter. In de stal met aangrenzend buitenverblijf scharrelen Bentheimer varkens rond. Op de boerderij zijn ook paarden, geiten, schapen en konijnen. Achter op het erf staat een grote kas waar we het hele jaar door groente in verbouwen. Voor op het erf is de groentetuin aangelegd. Hier werken we samen mét de natuur: bestrijdingsmiddelen zijn uit den boze

Iets over je product

Vlees van onze koeien en varkens, eieren van onze kippen, groente en fruit uit onze tuin. Dat is het belangrijkste wat we verkopen in onze boerderijwinkel. Verder is onze winkel gevuld met streek- en biologische producten, cadeauartikelen en zelfgemaakte houtwerken. In een van onze hooischuren is een tweedehands winkeltje gevestigd.

Op onze boerderij brengen wij de producten voort vanuit een kringloopgedachte, we verbouwen zelf mais, en hooi voor de koeien en gebruiken eigen mest op het land. Zo creëren we een omgeving waarin wij weinig toevoegen aan een natuurlijk proces.

Elke dag verse groentes van het land. Er zijn volop aardappelen en uien. Proef en ontdek ook onze heerlijke droge worst van eigen varkens. We maken voor u graag een mooi kadopakket.

Jouw visie

Op onze boerderij werken we zoveel mogelijk als een kringloop. We gooien praktisch niets weg, we hergebruiken zoveel als mogelijk. En we proberen zelfvoorzienend te zijn. Zo komt het voer voor de dieren, zoals hooi, graan en mais van ons land en bemesten we het land vervolgens weer met de mest van onze dieren.

Naast het produceren en verkopen van voedsel heeft de boerderij een maatschappelijke functie. Jongeren en volwassenen met autisme en bijkomende problematiek zoals een verstandelijke beperking en/of psychische problemen, vinden hier een zinvolle dagbesteding. Hun werkzaamheden bestaan onder andere uit het verzorgen van het vee, het werk op het land en het onderhouden van het erf en de verblijven. Om ’s winters behaaglijk te kunnen zitten in de kantine, wordt er regelmatig brandhout gezaagd en gekloofd. Ook worden hier de houtwerken gemaakt. Voor ons is het belangrijk dat iedereen werk verricht dat niet alleen waardevol is, maar ook aansluit bij ontwikkeldoelen en wensen.