Maatschap Woertink

Iets over jezelf

Wij zijn een actief boerenbedrijf dat van vader op zoon is overgegaan. Vanaf 1979 is Gerrit Woertink werkzaam op het bedrijf. In 1989 heeft hij samen met zijn vrouw Gerda het bedrijf van zijn ouders overgenomen en is hij op zelfstandige voet in Arriën (gemeente Ommen) verder gegaan. Gerrit is de derde generatie Woertink die de boerderij runt. Omdat er in Arriën geen uitbreidingsmogelijkheden waren, zijn wij in het jaar 2000 met het hele gezin en onze veestapel verhuisd naar het dorp Wijster in Drenthe. Hier hebben we op een prachtige locatie aan het Linthorst Homankanaal, en aan de rand van Landgoed de Vossenberg, een boerderij gekocht.

Iets over je product

Wij verkopen vlees van de boerderij bestaande uit een groot assortiment diepgevroren rundvlees. Op gezette tijden laten wij een rund slachten bij een ambachtelijke slager in de nabije omgeving. Als het rund geslacht is verpakken wij het vlees zelf in porties van ongeveer vijfhonderd gram of een kilo.

Wij verkopen het vlees aan huis. Zo kunnen wij laten zien waar het vlees vandaan komt en wat voor leven onze koeien en stieren hebben op de boerderij. Wij hebben een standaard assortiment diepgevroren vlees van de boerderij in onze vriezers liggen, maar daarnaast is op bestelling ook van alles mogelijk. Wat dacht je van Picanha (staartstuk) of carpaccio. Omdat wij pas weer slachten als de vriezers bijna leeg zijn kan het voorkomen dat niet altijd alles voorradig is.

Jouw visie

Wij vinden het belangrijk dat onze koeien veel in de buitenlucht zijn. Om de weidegang te bevorderen grazen onze dieren in ieder geval van april tot en met november minimaal zes uur per dag buiten. In de zomermaanden is onze veestapel dag en nacht te vinden op Landgoed de Vossenberg. Wij hebben een deel van de landerijen gepacht die binnen dit mooie natuurgebied liggen. In dit prachtige decor grazen onze koeien de gehele zomer. De dieren komen zomers alleen binnen om gemolken en bijgevoerd te worden met maïs en brok. In wintermaanden bestaat het voer van de koeien uit kuilvoer, maïs en brok. De dieren blijven dan lekker warm op stal.