Bio pluimveebedrijf Dennenhoeve

Iets over jezelf

Kees Sijbenga is hij samen met zijn vrouw Jolanda in 2007 een biologische pluimveehouderij gestart. Momenteel hebben ze 4250 biologische legkippen. In 2015 heeft de familie Sijbenga de publieksprijs gewonnen voor de mooiste kippenuitloop van Nederland

We gaan als nieuwe bedrijfsactiviteit een bijzondere en lekkere, eetbare biologische paddenstoel kweken: de stropharia. De stropharia is een gezond en vleesvervangend product. Zeer geschikt voor de consument die iets bijzonders wil.

Iets over je product

Vanaf huis worden biologische eieren, ingevroren kipproducten en bloemen verkocht. De eieren zijn ook verkrijgbaar in Ekoplaza.

Jouw visie

Biologisch is een wijze van leven. Je kiest voor eerlijk voedsel en voor het welzijn van het dier. Dat geeft een goed gevoel.

Dennenhoeve wordt steeds meer een kringloopvriendelijk bedrijf met minder verspilling van restanten.De paddenstoel wil namelijk groeien op stro. Op stro, het restproduct van graan van eigen land. Na de oogst van deze paddenstoelen voor de consument gaat het stro naar onze biologische kippen. Zij eten spelenderwijs de restanten (stukjes stropharia, schimmels, eiwitten) uit het stro. Gezonde voeding en een mooie afleiding.

Het stro met kippenmest gaat vervolgens weer terug naar het land.  Waar het graan en veldbonen goed van groeien. Dat past in de kringloopgedachte. Want het graan en de veldbonen worden, na het oogsten, weer omgezet in kippenvoer voor de biologische kippen op onze boerderij. Zo streven wij stapsgewijs naar een circulaire landbouweconomie.