Wout’s kwekerij

Iets over jezelf

Mijn vader was groentekweker, mijn opa was groenteboer, ik ben het beiden. Na mijn studie aan de Middelbare- en Tuinbouwhogeschool en de nodige werkervaring binnen de gangbare tuinbouw, Er is m.i. maar 1 conclusie mogelijk: t.b.v. onze gezondheid en het milieu is het gebruik van kunstchemie absoluut niet wenselijk. Een voor mij dagelijks terugkerende uitdaging aan te tonen dat het prima wel op een gezonde wijze kan.

Iets over je product

Natuurgroente, tolerantie chemie is gewoon 0,0. Een vitaal eindproduct heeft geen chemie als  kunstmest en bestrijdingsmiddelen etc. nodig. Men komt hier voor de gezondheid. 100 % kunstmest vrij, 100% Onbespoten. Product van voornamelijk zelf opgekweekt plantmateriaal. Eigen producten zijn niet SKAL gecertificeerd. De garantie zonder kunstchemie te kweken ben ik zelf, samen met mijn idealen.

Antibiotica wordt overal gewoon toegestaan, hier echter op alle fronten zo veel mogelijk vermeden: ei, vlees en bemesting van de planten, antibioticavrij.

Levering eigen product uiteraard dagvers, maximaal 1 nacht over, indien gewenst minuut-vers. Uiteraard vrij van plastic verpakking.

Jouw visie

Bestrijdingsmiddelen en kunstmest hebben een desastreuze uitwerking op de vitaliteit van de plant, het milieu en op de gezondheid van de mens en horen daarom  m.i. niet in het milieu en niet in het menselijk lichaam thuis. De huidige volksziekte nummer 1 is m.i. een direct gevolg van de absolute onbalans in de voeding en het oppeuzelen van de gewas’beschermingsmiddelen’.

Delfstoffen t.b.v. de kunstmest uit de andere kant van de wereld hier naar toe te halen, kokosvezel evenzo om hier als substraat dienst te doen, zijn gewoon milieudelicten.

Met voldoende aandacht is er absoluut heel veel mogelijk t.a.v. de diversiteit van de aan te bieden producten, alsmede verlenging van het oogstseizoen. Ook het eten met de seizoenen mee, zou al veel gezondheidswinst opleveren.

Codex Alimentarius (o.a. verbod op kruidengebruik t.b.v. de gezondheid) helaas maar waarheid per 30 april 2011. Toen was ik volgens menigeen een dwaas wanneer ik er over begon, was het maar zo! Vormt mede de verklaring mij absoluut nergens bij aan te willen en zullen sluiten.