Zachtfruitbedrijf Sturing

Iets over jezelf

Zachtfruitbedrijf Sturing is in 1977 begonnen als een klein boerenbedrijf met varkens en mestkalveren. Daarnaast was er nog tijd over voor andere werkzaamheden. Zo werd in 1984 begonnen met de teelt van droogbloemen. In 1985 deed zich de mogelijkheid voor om een aantal aardbeienplantjes op de kop te tikken. Deze planten werden in de volle grond geplant en daar werden op bescheiden schaal aardbeien van geplukt.

Vanaf 1986 werd er geëxperimenteerd met het telen van aardbeien op stellingen. Hiervoor is gekozen omdat de kwaliteit van deze aardbeien een stuk beter is dan aardbeien van de volle grond. Ook het plukken ging veel gemakkelijker. Na een aantal jaren experimenteren bleek dat het telen van aardbeien op stellingen de beste mogelijkheden bood voor de toekomst. Daarom teelt zachtfruitbedrijf Sturing sinds 1992 uitsluitend aardbeien op stellingen.

Iets over je product

Op ons zachtfruitbedrijf in Hooghalen (Drenthe) telen we al jaren aardbeien, frambozen en rode bessen. Sinds een aantal jaren telen we daarnaast ook asperges. Onze geschilde asperges worden ook wel het Drentse witte goud genoemd.
Al onze heerlijke producten kunt u vers van het land kopen in onze boerderijwinkel. In deze gezellige winkel verkopen we ook allerlei overheerlijke streekproducten en zelfgemaakte jam en siropen onder onze eigen vlag van de Boeren(h)eerlijkheid.

Jouw visie

Sinds een aantal jaren is het LeerWerkCentrum Hooghalen geïntegreerd in het zachtfruitbedrijf. Op het LeerWerkCentrum bieden wij re-integratie trajecten aan vanuit de gemeente Midden-Drenthe en vanuit het UWV. Ook zijn er op het LeerWerkCentrum tal van mogelijkheden voor dagbesteding op basis van PGB. Ieder persoon is uniek en van harte welkom op ons bedrijf. We willen iedereen graag helpen en tot zijn recht laten komen. Daarbij kijken we altijd naar de talenten en de mogelijkheden van deze persoon.

Sinds het voorjaar van 2013 hebben we een grote groentetuin van ongeveer 1 hectare. We verbouwen hier samen met de deelnemers allerlei soorten groenten. De volledige oogst wordt geschonken aan de Voedselbank Midden Drenthe.