Zuivelatelier Orvelte

Iets over jezelf

In onze kaasmakerij worden een aantal ambachtelijke zuivelproducten gemaakt van Biologische melk. De biologische melk kopen wij bij een boer net buiten het dorp. Vanuit de winkel kunt u via het raam een kijkje nemen in onze authentieke productieruimte.

We laten u zien hoe boter en karnemelk wordt gemaakt, waarbij u kunt proeven van de karnemelk. Vervolgens een rondleiding door ons zuivelmuseum, waar verschillende oude machines staan opgesteld, hoe men in 1890 in ons fabriekje boter werd gemaakt. Tot slot kunt u genieten van een heerlijke kaas proeverij.

Iets over je product

Wij maken hier onze eigen Orvelte kaasjes van 500 gram. Deze hebben wij zowel in naturel als in allerlei smaakjes kaasjes. De ‘grote’ kazen van 10-12 kg worden op een boerderij net buiten het dorp gemaakt.

Wij maken op een authentieke wijze yoghurt, boter, karnemelk en soms verschillende soorten vla. Alles van biologische melk. Ook hebben wij heerlijk yoghurt ijs. Omdat wij geen (dure) ijsmachine hebben, laten wij dit ijs maken door een ambachtelijke ijsmaker in de buurt.

We zijn nog aan testen, maar hopen ergens in 2018 onze eigen lekkere Orvelte Brie in de winkel te kunnen gaan verkopen. Een heerlijke zacht romige brie met een mooie witte korst.

Jouw visie

…….