Brainstormsessie 7 mei 2019

Op 7 mei 2109 houdt de werkgroep Fairtrade een brainstormavond Samen met andere geïnteresseerden gaan we nadenken hoe we makers van mooie, gezonde en eerlijke streekproducten kunnen ondersteunen. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis om 20.00 uur.

Doel avond

We gaan op deze avond samen op zoek naar de mogelijkheden die er zijn om de omzet van  streekproducenten te helpen vergroten. Ook willen we  meer inwoners verleiden tot het direct bij deze leveranciers kopen van hun levensmiddelen. Neem voorbeeld Wout’s Kwekerij in Smilde. Wout kweekt onbespoten groente en fruit die boordevol zit met waardevolle nutriënten. Wouter werkt hard, maar het blijft economisch sappelen. Dat soort ondernemers willen we graag helpen.

Hoe ziet de avond er uit?

Tijdens de avond gaan we antwoorden zoeken op vragen als: Hoe brengen we de producten beter aan de man? Hoe zorgen we ervoor dat de consument in Midden-Drenthe meer eerlijke streekproducten gaat kopen? Als werkgroep Fairtrade Midden-Drenthe hebben we wel een aantal gedachtes, maar waarschijnlijk zijn er heel veel andere mooie en bruikbare ideeën. We willen graag van meer kanten horen hoe we dit het beste op kunnen pakken.

Opgave
Graag horen we van u of u aanwezig bent. Wilt u dat laten weten door liefst voor 3 mei een mail te sturen naar info@eerlijkmiddendrenthe.nl?

We kijken uit naar mooie bijdrages van u als inwoner van onze gemeente, van ondernemers en deskundigen.