Fairtrade borden opgehangen

Overgenomen van de Krant van Midden-Drenthe.

Wie de gemeente Midden-Drenthe binnen komt, kan het bijna niet missen: met borden is zichtbaar gemaakt dat Midden-Drenthe Fairtrade-gemeente is.

Burgemeester Mieke Damsma onthulde donderdag samen met de werkgroepleden Fairtrade Midden-Drenthe het eerste bord bij de Asserweg in Beilen. ,,Midden-Drenthe heeft dit hoog in het vaandel staan. Bij Faitrade denk je al snel aan eerlijke handel van levensmiddelen en spullen uit ontwikkelingslanden, maar het gaat ook om onze lokale bedrijven die streekproducten aanbieden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er in de toekomst minder voedsel verspild wordt en duurzamer wordt verbouwd. Met elkaar kunnen we er voor zorgen dat we een bijdrage leveren.”

Bamboe borden

De gemeente Midden-Drenthe heeft de borden laten maken van bamboe, een bij uitstek duurzaam product. Hiermee is Midden-Drenthe de eerste gemeente in Nederland die bamboe-borden gebruikt als Fairtradegemeente.

Namens de wergroep Fairtrade in de gemeente Midden-Drenthe warenBé van der Veen, Catrien Venema, René Huygens en Otto Krediet aanwezig.