Fairtrade voedsel kopen voor de Voedselbank

De week van 9 tot en met 16 mei is landelijk uitgeroepen tot ‘Fairtrade week’. De werkgroep in Midden-Drenthe houdt op 14 en 15 mei een actie. In verschillende supermarkten wordt Fairtrade voedsel ingezameld voor de voedselbank.

Op de tafel bij de ingang van de supermarkten Aldi, Albert Heijn en Jumbo Mulder in Beilen, liggen voorbeelden van producten. Klanten worden gevraagd die week vooral één of meer Fairtrade producten te kopen, af te rekenen en dan weer bij de werkgroep in te leveren. Op maandag 17 mei worden alle ingezamelde producten door de wethouders Erjen Derks en Jan Schipper overhandigd aan de Voedselbank.

De gemeente Midden Drenthe is al vele jaren Fairtrade gemeente, net als zo’n 35 andere gemeenten in Nederland. ‘We zetten ons daarbij in voor een eerlijkere handel met ontwikkelingslanden en promoten binnen onze gemeente het kopen van fairtrade producten door bedrijven en particulieren’, zo vertelt Bé van der Veen namens de werkgroep.

Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.