Word ook een fairtrade organisatie

Nu de Gemeente Midden-Drenthe een certificaat “Fairtrade Gemeente” bezit, kunt u uw organisatie ook als Fairtrade laten certificeren.

Als school, kerk, bedrijf, zorginstelling, bank, dorpshuis of andere maatschappelijke organisatie heb je een voorbeeldfunctie. Laat zien wat verantwoord gedrag is en kies ook voor fairtrade producten. Op de werkvloer, in de kantine en als geschenk voor personeel of vrijwilligers.

Iedereen in Nederland kan meedoen met de Fairtrade Gemeente campagne. Meedoen loont. Voor jezelf, voor jouw organisatie, maar vooral ook voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. De meerwaarde van het meedoen is voor iedereen anders. Voor de een is dat het opbouwen van een groter netwerk en het opdoen van werkervaring. Voor de ander is dat promotie of het met trots kunnen laten zien welke fairtrade producten ze verkopen of serveren. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze via de campagne samen met andere bedrijven, winkels, inwoners en de lokale overheid lokaal werken naar meer eerlijke handel.

Wilt u meedoen of zich certificeren als Fairtrade organisatie, dan heeft u twee mogelijkheden:

U kunt zich laten certificeren en de officiële titel halen. Dit is geformaliseerd voor kerken, scholen en restaurants. Ga dan naar http://www.fairtradegemeenten.nl/meedoen/ en vink uw type organisatie aan en vul de lijst in. U ontvangt dan een formulier met informatie over hoe u de aanvraag in kunt dienen.

U kunt zich ook laagdrempeliger profileren door een certificaat Fairtrade organisatie aan te vragen. Hiervoor kunt u direct contact opnemen met de werkgroep in Midden-Drenthe door een email te sturen naar info@eerlijkmiddendrenthe.nl.