Definitie eerlijk streekproduct

Om te komen tot een definitie wat we onder “eerlijke streekproducten” verstaan, hebben we de definitie van Fairtrade als uitgangspunt genomen. Bij Fairtrade gaat het om een eerlijke prijs, om arbeidsomstandigheden, om transparantie en om de zorg voor het milieu.

Een eerlijk streekproduct is dus volgens ons bij voorkeur onbespoten en een product waarvoor de producent een eerlijk deel van de verkoopprijs krijgt.

In onze website besteden we aandacht aan alle streekproducten die worden geproduceerd in de gemeente Midden-Drenthe. Ook nemen we producenten mee die net over de grens van de gemeente wonen.

Door in onze filtering onderscheid te maken tussen biologisch, onbespoten en regulier (met gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen) hopen dat we kunnen bijdragen dat steeds meer streekproducenten overstappen naar de productie van onbespoten of biologische producten.

Ontdek de verborgen kosten van onze voeding. Bij aankoop van 1 niet-biologische avocado gaat zoveel vruchtbare grond verloren. Gecertificeerd door EY (bron EOSTA):

Zoveel vruchtbare aarde gaat verloren als een niet biologische avocado koopt. Gecertificeerd door EY.

Steekwoorden: vertroetelen grond, geen plastic, mineralentekort in voeding, extra houdbaarheid, echte groenten, voedselketen verkorten, eerlijke prijs voor boeren, biologisch en niet voor rijkeren, gebruik paarden, voedselkringloop, verbinding consument en producent